Studera i USA

Att plugga utomlands är en dröm som många utav dagens ungdomar har. Här kan man förutom en utbildning få en upplevelse för livet där man inte bara får chansen att försöka klara sig själv på riktigt, utan även kan knyta kontakter från alla världens hörn. Ett land som många ställer in sitt sikte på är USA, där det finns tusentals olika universitet och andra skolor att välja mellan.

Vad är det som krävs?
Har du gymnasiekompetens samt är behörig att studera på högskolenivå här i Sverige, är du oftast även behörig att studera på universitet i USA. Förutom dina vanliga betyg krävs ett intyg som bevisar att du hanterar språket tillräckligt för att klara av utbildningen. Detta säkerställs genom ett test som kallas TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Detta test kan du göra hos de större universiteten.

För att få studera i USA krävs det att du har ett studentvisum, vilket du kan ansöka om hos den Amerikanska ambassaden i Stockholm. Detta gör du först efter att du gjort din ansökning till studierna och när du vet om du har kommit in eller ej. Du får då gå på en personlig intervju, samt betala en mindre summa pengar för visumet.

Det finns flera olika sätt som man kan gå till väga på när man vill ansöka till en utbildning i USA. Antingen kan du göra ansökan själv direkt till skolan, eller ta hjälp av en svensk förmedling som hjälper dig med det hela.

Inte bara plugg
Förutom att bara sitta i skolbänken kan man passa på att hitta på en mängd andra saker under sin tid som amerikansk student. Till exempel kan du passa på att se olika platser i landet för att besöka historiska minnesmärken och sevärdheter.

Att avnjuta sport är det många amerikaner som gillar och i detta land finns bland annat hockey utav högsta klass i form utav den nationella hockeyligan NHL. Här spelar spelare från alla världens hörn och många lag har svenska spelare på plan. Att se en hockeymatch som dessa på plats är någonting som många drömmer och och ofta säljs biljetterna slut väldigt fort. Var därför ute i god tid om du vill planera in ett besök.

Även shoppingen i USA är någonting som väldigt många avundas här hemma, då det finns stora gallerior med outlet-butiker där dyra märken säljs till vrakpriser. Dessutom finns här betydligt många fler butiker att välja mellan, samt att man slipper dyra tullavgifter jämfört med om man skulle beställa över nätet.