Studera i Ryssland

Förutom att resa över Atlanten för att studera finns det en mängd andra fantastiska och spännande platser som man kan välja om man är intresserad utav att utföra sina studier på en annan plats är här hemma i Sverige. Runtom i Europa finns en mängd välkända universitet som många svenska skolor har samarbeten med, vilket kan underlätta för dig som student om du är intresserad utav en termin eller ett år utomlands.

En nation som kanske inte så många förknippar med just utlandsstudier är Ryssland. Det stora landet i öst skrämmer kanske en del vid första åtanke, men sanningen är att det här finns en stor mängd utbildning att ta lärdom utav. Bland annat kan detta vara en chans att lära dig mer utav språket, vilket många arbetsgivare brukar se som ett stort plus i kanten.

Dessutom är Ryssland ett relativt billigt land att leva i. Att studierna kostar en slant här väger snabbt upp mot det faktum att boende inte är speciellt dyrt, samtidigt som kurslitteratur många gånger ingår i avgiften. dessutom är de vardagliga nöjena som att gå på bio eller på restaurang inte speciellt dyra.

Det du måste tänka på inför din eventuella resa är att se till så att du får de visum som behövs, vilket du kan få hjälp med hos den ryska ambassaden i Sverige.

Att uppleva i  landet
När man väl är på plats i världens till ytan största land så finns det en mängd olika saker som man kan passa på att uppleva och upptäcka under sin vistelse. Med tanke på landets storlek kan utbudet delvis hänga ihop med var i Ryssland det är som man studerar. I huvudstaden Moskva finns till exempel kända sevärdheter som Röda torget och Vasilijkatedralen, dit såväl turister som landet egna invånare åker för att få uppleva. Sedan bör man även utgå ifrån sina egna intressen när man väljer vad man sak lägga sin tid på.

För den som är intresserad utav sport finns det gott om detta, där landet till exempel har den stora hockeyligan KHL, som kan jämföras med Europas egna NHL. Här spelar några utav de största hockeyspelarna i Sverige och även en del svenska namn finns här med. Dessutom står Ryssland som land värd för flera stora sportevenemang under de kommande åren. I ryggen har de redan vinter-OS som arrangerades 2014 samt sim-VM 2015. Under sommaren 2017 hölls Confederations Cup här, som är en turnering som spelas inför det efterföljande världsmästerskapet i fotboll. Fotbolls VM 2018 kommer nämligen även det att hållas i Ryssland och här är matcherna utspridda i 11 olika städer, vilket gör att en stor mängd människor kommer ha möjligheten att följa världens största fotbollsfest på plats.